Нагородження футбольної команди «Копа» – переможця міжнародного турніру серед дітей під опікою

У п’ятницю, 5 жовтня 2018 року, відбулося урочисте нагородження футбольної команди «Копа», якою опікується місія «Центр Опіки Сиріт» Львівської Архиєпархії УГКЦ. До складу команди входять різного статусу діти, в тому числі діти-сироти, діти з багатодітних сімей та діти з шкіл-інтернатів Львівщини.

Команда юних футболістів з Львівщини влітку стала переможцем престижного міжнародного турніру у Варшаві, залишивши позаду себе інші 27 команд-учасниць.

Урочиста церемонія нагородження львівської команди «Копа» відбулася в у «Park. Art of Rest» (вул. Віторського, 43а).

 

«Дуже приємно, що наші хлопці  нагороджені цінними подарунками, – каже голова центру опіки сиріт Львівської архієпархії УГКЦ отець Роман Прокопець. – Вони справді заслужили на серйозну увагу, адже зуміли перемогти на масштабному турнірі у Варшаві, який сміливо можна прирівняти до чемпіонату світу серед дітей, що перебувають під опікою. Наші хлопці зуміли обійти інші 27 збірних, які також брали участь у турнірі. Наступного року ми знову братимемо участь у цьому турнірі, а тому майбутня відзнака для хлопців буде чудовим стимулом себе показати у наступних змаганнях».

Участь в урочистій церемонії нагородження взяв голова відділення НОК України у Львівській області Юрій Турянський, президент Асоціації футзалу Львівщини Мирослав Хом’як, підприємець-меценат Олег Михасяк, представники Федерації футболу Львівської області (голова Олександр Шевченко), а також представники партнерів відділення НОК України у Львівській області.

Склад команди Львівщини на турнірі 6th WORLD CUP OF CHILDREN FROM CARE HOMES (Світовий кубок):

  1. Цар Максим
  2. Мудрий Максим
  3. Матусевич Володимир
  4. Дяків Остап-Михайло
  5. Данилович Олег
  6. Джебженяк Олександр
  7. Хома Володимир
  8. Волоський Роман
  9. Брик Роман
  10. Червінка Віталій

Пригадаємо, що спортивний відділ місії “Центр Опіки Сиріт” ЛА УГКЦ опікується футбольною командою “КОПА”, до складу якої виходять різного статусу діти, в тому числі діти-сироти, діти СЖО, діти з багатодітних сімей. У березні 2018 року спільно із Службою у справах дітей ЛМР та Департаментом гуманітарної політики ЛМР було сформовано списки юнаків 2001-2002 років народження з усіх районів міста Львова, які взяли участь у відборі до футбольної команди “КОПА”. Також до відбору були залучені хлопці із шкіл-інтернатів. З 85 дітей відібрано до збірної команди 18 дітей. Завдання команди було підготуватися до участі в VI Світовому Кубку “Hope for Mundial” у Варшаві, Польща. З березня по липень включно щотижня відбувалися тренування під пильним оком тренера Павла Костюка. Впродовж підготовки ФК “КОПА” брала участь у різних турнірах, в яких випробовувала свою майстерність.

28-29 липня 2018 року відбувся Світовий Кубок у Варшаві. У перший день ФК “КОПА”, яка представляла Україну, зіграла 6 матчів у групі, де зустрілася з такими командами: Йорданія (9:0), Угорщина (6:0), Португалія (5:1), Франція (5:0), Тайланд (4:0), і здобула перемоги і останній матч з  Росія (0:0) в нічию. За підсумком першого дня, ми посіли перше місце в групі з 16 очками, з 29 –ма забитими голами та 1 пропущеним. У неділю, 29 липня наша футбольна команда зустрілася в матчі у ¼ з командою з Німеччиною, який завершився з рахунком 5-1, що дало можливість перейти нам у ½. Наступний поєдинок з господарями, Польща – 2:0 і ми у фіналі. Переможний матч відбувся з командою з Нідерландів і завершився з рахунком 1:0 на користь України.

Загальний підсумок VI Світового Кубку у Варшаві для України: 9 матчів, 8 з яких з перемогою, 1 нічия, 37 забитих голів та 2 пропущених. Воротар Остап Дяків здобув звання кращого воротаря змагань.

За матеріалами інтернет ресурсу ЦОС та Відділення НОК у ЛО

СВІТЛИНИ Прес-служби Курії ЛА УГКЦ

Коментування і розміщення посилань заборонене.