У Львові представники Церкви говорили про спорт, разом молилися і грали футбол.

5 грудня 2017 року у м. Львові, в приміщенні Патріаршого дому відбулася  зустріч представників Відділу душпастирства спорту УГКЦ. В ній взяли участь о. Василь Білаш, Голова Патріаршої комісії у справах мирян,о. Олег Кобель, керівник вІдділу та представник Стрийської єпархії УГКЦ, єпархіальні референти з Львівської та Тернопільської Архиєпархій і референт Самбірсько-Дрогобицької єпархії. На зустрічі був присутній п. Ярослав Грисьо, Голова Федерації футболу Львівської області та п. Ірина Підлужна, заступниця директора Львівського обласного центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”. На зустрічі учасники в дуже дружній атмосфері поспілкувалися про напрями співпраці органів державної влади, громадських організацій та Церкви. Священики подали кілька пропозицій для подальшої співпраці на 2018 рік. Зокрема, піднімалося питання шахового, волейбольного та футбольного турніру між священиками, організація сімейних естафет, написання проектів та багато іншого. Було вирішено організувати круглий стіл із залученням представників влади, людей з обмеженими можливостями, представників громадських організацій, де можна було б налагодити тісніші контакти і починати працювати більш системно. На завершення зустрічі, о. Михайло Цегельський, референт Відділу Душпастирства спорту Львівської Архиєпархії УГКЦ подарував п. Ярославу ікону Ангела Хоронителя та інформаційні буклети. В свою чергу, Голова Федерації футболу Львівської області подарував для нашого відділу три футбольні м’ячі.

 

Після обіду о. Олег Кобель очолив подячний Молебен до Богородиці, помолившись разом з представниками Патріаршої курії УГКЦ.

Того ж дня відбувся перший турнір з футзалу на “Кубок патріарха Святослава”. Ідея турніру належить о. Андрію Максимовичу, Керівнику Патріаршої курії УГКЦ. Втілював в життя цю ідею Відділ душпастирства спорту спільно з Комісією у справах молоді УГКЦ. За кубок змагалося 4 команди: команди викладачів і працівників УКУ та семінарії, а також Львівського  та Київського відділення Патріаршої курії.  Головний суддя турніру був о. Тарас Жолдак. Перемогу в турнірі, який відбувався за круговою системою святкувала команда Українського Католицького Університету. Другими були “львів’яни” з курії. Третьою була семінарія, а четвертою команда з Києва. Вручаючи кубок переможцям турніру, о. Андрій Максимович подякував всім командам, організаторам і численним вболівальникам. Тоді запросив всіх  на смачну піццу та неформальне спілкування.

 

Коментування і розміщення посилань заборонене.