В Коломиї відбувся перший турнір з волейболу між священиками УГКЦ

 

У Коломиї провели міжєпархіальний турнір з волейболу, присвячений пам’яті владики Миколая Сімкайла

21 травня, після поминальної Панахиди на могилі владики Миколая Сімкайла, у спортивному залі молодіжного центру “Коломийщина” відбувся І Всеукраїнський міжєпархіальний турнір з волейболу. Свого часу світлої пам’яті владика Миколай присвячував цій справі значну частину свого життя. Навколо товариських ігор єпископ гуртував молодь та священиків, популяризуючи спорт. Власне тому даний турнір і приурочили пам’яті владики.

У змаганнях взяли участь священики та дияконами УГКЦ із Івано-Франківської та Львівської Архієпархій, а також Самбірсько-Дрогобицької, Сокальсько-Жовськівської, Стрийської та Коломийської єпархій.

Організаторами змагань виступили референти Відділу душпастирства спорту єпархій УГКЦ за підтримки голови обласної організації ФСТ “Спартак” Михайла Стефанківа. Саме ФСТ “Спартак” стало спонсором змагань, крім нагород для учасників, голова товариства вручив владиці Василію та протосинкелу єпархії о.Роману Кіцелюку іменні футболки.

На початку з привітальним словом до учасників команд звернувся єпископ Коломийський владика Василій (Івасюк) та о.Олег Кобель, голова відділу душпастирства спорту. Присутніми на відкритті були й почесні гості, серед яких представники влади та титуловані спортсмени.

Після урочистого відкриття розпочався сам турнір. Гравці активно змагались між собою, проявили справжній спортивний характер і показали непогану гру.

Священикам Коломийської єпархії від початку і до кінця вдалося утримати лідерство. Втім завершальна партія виявилась напруженою, в ній зійшлися команди Івано-Франківської Архієпархії та Коломийської єпархії. Кожна з єпархій рівносильно виборювала очки, однак коломияни таки двома “сухими” перемогами і безперечним лідерством завершилився змагання.

За результатами змагань у турнірній таблиці команди розташувались таким чином:

І місце здобули господарі майданчика – гравці Коломийської єпархії

ІІ місце – команда Івано-Франківської Архієпархії

ІІІ місце – Стрийська єпархія

ІV місце – Сокальсько-Жовківська єпархія

V місце – Самбірсько-Дрогобицька

VI місце – Львівська Архієпархія

Кращим гравцем турніру став о. Остап Юрів із Стрийської єпархії. Йому було вручено окремий кубок.

По завершенню голова обласної організації ФСТ “Спартак” Михайло Стефанків разом з єпископом вручив командам медалі та грамоти. Після чого було відзначено кращих гравців окремими нагородами.

Наостанок владика ще раз подякував командам за гру і пригадав, що даний турнір має на меті визначити не тільки першість, але й зміцнити товариські зв’язки та пропагувати здоровий спосіб життя.

Джерело: прес-служба єпархії

Коментування і розміщення посилань заборонене.