Відбувся товариський футбольний матч між духовенством Стрийської та Мукачівської єпархій

25 жовтня 2017 року, на стадіоні «Юність» у м. Виноградів на Закарпатті, відбувся товариський футбольний матч між командами священнослужителів Мукачівської та Стрийської греко-католицьких єпархій. Перед грою, учасників поблагословив Преосвященний владика Ніл (Лущак), єпископ-помічник Мукачівської єпархії, який у своєму привітанні зазначив: “Подібний матч на Закарпатті ми проводимо вперше. Багато священиків дуже люблять футбол, уболівають за команди, але самі рідко виходять на поле. Тому зараз є добра нагода, щоби самим відчути дотик до м’яча, а ще – ближче познайомитися з нашими сусідами і разом у такий радісний спортивний спосіб прославляти Господа”.

Після цього команди, за підтримки глядачів, які зібралися на цю спортивну подію, вийшли на поле. Матч обслуговувала бригада арбітрів на чолі з головним суддею – арбітром ФІФА Ярославом Козиком. Поєдинок відбувався у добродушній, проте все ж у справжній змагальній атмосфері. Старалися гравці обох команд, хоча більш зіграними на полі виглядали священики Стрийської єпархії. Після стартового натиску господарів, стрияни захопили ініціативу на всіх ділянках поля. Уже в першому таймі вони чотири рази пробивали ворота суперника, закарпатці ж зуміли відповісти тільки одним голом. Після перерви гольовий розрив не зменшився, а ще більше зріс. Кінцевий рахунок зустрічі 7:1 на користь команди священнослужителів Стрийської єпархії.

Свято футболу, яке подарували один одному душпастирі обох єпархій справді вдалося. Цьому сприяла чудова погода, професійні дії головного арбітра і сама атмосфера братерства на футбольному полі. Матч відповідь між командами священиків Стрийської та Мукачівської єпархій відбудеться наступного року в місті Стрию.

Коментування і розміщення посилань заборонене.