У Львові відбудеться дводенна конференція «Душпастирство спорту в УГКЦ. Здобутки, виклики та перспективи»

5-6 липня 2016 року в приміщенні новозбудованого Патріаршого Центру на Хуторівці у м. Львові відбудеться дводенна конференція «Душпастирство спорту в УГКЦ. Здобутки, виклики та перспективи». У ньому візьмуть участь відповідальні особи за душпастирство спорту всіх архієпархій, екзархатів та єпархій. Окрім того запрошуються до участі представники державних структур та громадських організацій, діяльність яких спрямована на пропагування заняття спортом.

В програмі конференції заплановано прослухати та обговорити кілька доповідей.

  1. “Спортивна діяльність католицьких спортивних організацій у світі” (Антон Литвинець – викладач кафедри олімпійської освіти ЛДУФК)
  2. Світоглядні засади спортивної діяльності християнської церкви (Ярослав Тимчак – завідувач кафедри олімпійської освіти ЛДУФК, доцент)
  3. Християнство і спорт: на шляху до співпраці (Юрій Петришин – завідувач кафедри теорії і методики фізичного виховання ЛДУФК, професор)
  4. Спорт, як один із інструментів для оживлення парафії (о. Олег Кобель – відповідальний за душпастирство спорту в УГКЦ)

Також буде заслухано короткі доповіді про те, яка робота проводиться у кожній з єпархій УГКЦ у ділянці пропагування спорту і здорового способу життя.

Завдання, яке ставлять перед собою організатори, є розпочати системну роботу в цілій Українській Греко-Католицькій Церкві із душпастирства спорту, а також запланувати кілька спортивних заходів за участі представників із цілої України.

Зацікавлені журналісти, священики, представники громадських організацій та державних структур можуть зголоситися для участі в конференції за тел. 0972243445 або через Emai: 

Коментування і розміщення посилань заборонене.