Віра допомагає перемагати

 

Релігія і спорт йдуть поруч вже давно. У цій статті я хочу розповісти вам як віра в Бога допомагає спортсменам перемагати, долати труднощі, допомагає повірити в себе, коли здавалося б, шансів вже немає.

Доля футболіста мадридського “Реалу” Кака могла скластися не так вдало, якби… не Бог! Справа в тому, що у віці 18 років бразилець, бавлячись в басейні, отримав важку травму спини. Лікарі пророкували йому сидячий спосіб життя і повну відмову від спорту. Але Кака продовжував вірити. Він щодня молився Богу і вірив у своє одужання. І яке ж було здивування лікарів і близьких, коли Кака зміг встати на ноги і видужати. І не просто подолати свою недугу, а повернутися у спорт і почати спортивну кар’єру. І як вважає сам Кака, Бог допомагає йому в усьому. Саме Всевишньому він зобов’язаний своїм одужанням і всіма спортивними успіхами. Трофей, який Кака отримав від ФІФА як найкращий гравець 2007 року, він виставив на огляд у церкві недалеко від свого будинку. Ось що говорить сам Кака з цього приводу: “Я звертаюся до Бога постійно – і в тому числі під час матчів. Прошу Його про допомогу. Щоб дозволив мені зробити точний пас, наприклад”. Після закінчення спортивної кар’єри Кака хотів би стати священиком.

Знаменитий велогонщик Альберто Контадор, був на межі життя і смерті в зовсім юному віці. У 2004 році на одному з етапів велобагатоденки іспанський велогонщик впав і вдарився головою. В результаті цього інциденту у Контадора стався крововилив у мозок і утворився тромб. Але лікарі врятували йому життя. Як вважає іспанець, до його чудесного зцілення причетні не тільки лікарі, але й Бог. Після цього випадку Альберто став глибоко віруючою людиною. І після кожної перемоги на велогонках він хреститься і піднімає руки вгору, тим самим висловлюючи подяку Богу за порятунок, за шанс на довге життя. І цей шанс Контадор використовує сповна: 3-кратний переможець Тур де Франс, переможець Вуельти і Джиро Італія…

Френк Лемпард, півзахисник лондонського “Челсі” та гравець збірної Англії став глибоко віруючим футболістом після смерті своєї матері – Пет Лемпард. Він довго не міг прийти до себе від такого горя і пропустив кілька матчів англійської Прем’єр-Ліги. Однак віра в Бога допомогла йому здолати жахливе горе і заграти на колишньому рівні. І з тих пір після кожного забитого гола у ворота суперника Френк піднімає руки вгору і присвячує його своїй мамі.

Знаменитий хокейний воротар Владислав Третяк – так само віруюча людина. За його словами, віра до нього прийшла в кінці 70-х, коли він побував в Троїце-Сергієвій лаврі. Будучи хокеїстом, Владислав хрестився просто на льоду. Але його рухи приховувало екіпірування, і сам він намагався не показувати своїх жестів (адже всім відомо, що за часів СРСР активно пропагувався атеїзм, а віра в Бога, м’яко кажучи, не віталася).

Данило Єфимов

Сайт ДивенСвіт

За матеріалами: blog.isport.ua

Коментування і розміщення посилань заборонене.