На парафії у с. Церківна освячено парафіяльний спортзал

IMG_20160313_151201Господь моя сила та щит мій, на нього надіялось серце моє, й Він мені допоміг»
Псалом 27,7.

..в здоровому тілі – здоровий дух…
…тренеруємо і приборкуємо тіло – зміцнюємо дух…

13 березня 2016 року для любителів спорту дитячого та юнацького віку, що проживають в с. Церківна, та інших довколішніх сіл (Долинського району Івано-Франківської області надовгий час буде щасливою і знаковою датою – днем урочистого Відкриття при церківнянській сільській школі спортивного залу – клубу “Логос”…(що у перекладі з грецької мови означає Слово Боже) днем сповнення великої мрії!
Із розмови з головними особами події, вияснилося, що сама ідея щодо спорткуточка зародилася в о.Ростислава Какапича (пароха с.Церківна) та п.Шикора Василя Ярославовича (старшого лейтенанта спецпідрозділу,правознавця, юриста, викладача нової поліції, неодноразового переможця чемпіонатів та кубків з бойових мистецтв, майстра спорту України, учасника бойових дій, ) ще літом 2015 року. З розумінням та добротною підтримкою поставилися до реалізації ідеї в реальність, найперше, Дзєса Остап Васильович, депутат Івано-Франківської обласної ради, який виділив левову частку фінансового забезпечення; Штурмак Степан Степанович, помічник депутата облради Дзєси О.В., та викладач історії в Церківнянській ЗСОШ; Сподар Володимир Степанович, начальник відділу освіти, молоді та спорту Долинської райдержадміністрації; Яремко Михайло Михайлович, директор Болехівського держлісгоспу; Квецко Іван Степанович, лісничий с.Церківна, Маленевич Лідія Миколаївна, директор ЗСОШ с.Церківна,Грабар Ярослава Дмитрівна – сільський голова Станковецької та Церківнянської ради. Педагогічний колектив та технічні працівники церківнянської школи та працівники держлісгоспу с.Церківна зі щирим серцем та відповідальністю простягнули свою руку допомоги в проведенні ремонтних робіт в спортзалі… Наполеглива спільна праця дала свої плоди – настав довгоочікуваний ДЕНЬ ВІДКРИТТЯ!!!
Як відомо в нашому українському народі, що всяка гідна добра справа розпочинається з благословення Матері-Церкви. На спортивне свято зі Словом Божим прибули о.Дмитро Павлик, декан Болехівського деканату, о.Василь Бурій, парох с.Липа, пресс-секретар Болехівського деканату Івано-Франківської Митрополії та Архієпархії; о.Олег Кобель, голова комісії молоді та спорту Стрийської Єпархії Львівської Митрополії.
Для виняткової “Урочистості” чудовим початком став пісенний виступ хлопців (учнів 7 класу церківнянської школи) під супровід баяна під чуйним керівництвом вчителя музики Федоріва Михайла Степановича та його дружини,педагога-організатора Федорів Марії Мирославівни,яка підготувала і провадила це красиве дійство. До пристутніх з промовами зверталися о.Олег Кобель, п.Володимир Сподар, п.Василь Шикор, вже як тренер даного спортклубу “Логос”; та (один з представників діючого в області чоловічого Католицького братства – ” ЛИЦАРІВ КОЛУМБА”. Завдяки професійному сільському оператору Грицило Миколі Ярославовичу , всі урочистості було зафільмовано для історії та незабаром буде розповсюдженно .
ПІСЛЯ ЧИНУ ОСВЯЧЕННЯ спортивного залу, зі словами навчання про важливість поєднання фізичного росту з духовністю виступив о.Дмитро Павлик. Про перспективу діяльності клубу “Логос” розказав Степан Степанович Штурмак, і почесний гість майстер спорту тренер п.Ольга Витвицька. Зі словами подяки до меценатів-жертводавців, до всіх представників влади і до слухачів звернувся парох с.Церківня – о.Ростислав Какапич.
Тренер спортклубу “Логос” Василь Шикор вчинив досить заохочуючий крок – провів змагання з підтягування на турніку з призовими 1,2,3 місцями .
Вручаючи спортивним активістам серед яких на загальне здивування були й дівчата, медалі та грамоти Василь Ярославович нагадав присутнім у залі дітям, молоді та батькам про проведення першого заняття в день відкриття 0 17.00 годині.
І як згодом стало відомо, на перше показово-ознайомлювальне заняття прийшло біля 50-60 бажаючих молодих людей, шкільного та юнацького віку.
…P.S… від себе особисто бажаю як тренерському складу, так і вихованцям церківнянського спорт-клубу “Логос” – врівноваженості та терпеливості, дару мудрості та душевного спокою; досягнення спортивних вершин і зміцнення фізичних сил для служіння правді Божій і справедливості, для збудування – а не руйнування. Великого Божого благословення, невичерпної криниці спортивного натхнення, незламної сили духу та незліченної кількості золотих медалей.

IMG_20160313_152632

о.Василь Бурій, прес-секретар Болехівського деканату