Папа до Рональдінью: «Хто кращий — Пеле чи Марадона?»

Рональдінью

У середу, 3 лютого 2016 року, Папа Франциск зустрівся з представниками Папської фундації «Scholas Occurentes».

У зустрічі фундації також взяв участь Рональдінью, володар «Золотого м’яча» 2005 року та гравець мексиканського клубу «Керетаро». Відомий бразильський футболіст був дещо спантеличений питанням Святішого Отця стосовно того, кого слід вважати найкращим гравцем всіх часів і народів — бразильця Пеле чи аргентинця Марадону.

Рональдінью2

«Scholas Occurrentes» — тобто «близькі школи» чи «школи зустрічі» — це всесвітня мережа шкіл, що за допомогою цифрової платформи пов’язує близько 400 000 католицьких та світських навчальних закладів, охоплюючи майже 600 мільйонів учнів, які належать до різних віросповідань. Цей виховний проект зродився в столиці Аргентини з ініціативи тодішнього архієпископа Буенос‑Айреса, кардинала Хорхе Маріо Берґольйо. А 15 серпня 2015 року Святіший Отець надав організації статус Папської фундації.

Під час зустрічі Папа Франциск оголосив про дві важливі події, які відбудуться в рамках проектів «Scholas Occurrentes»: 7 травня у Лас-Вегасі відбудеться боксерський поєдинок між католиком та мусульманином, а футбольний «Матч миру» запланований на 29 травня. Гра відбудеться на Олімпійському стадіоні в Римі.

Пригадаємо, що у вересні 2014 року в Римі уже мала місце схожа ініціатива за участю зірок світового футболу різних віросповідань.

Рональдінью

Слово «гармонія» найчастіше лунало з уст Святішого Отця під час зустрічі. Понтифік переконаний: якщо йдеться про виховання, то слід зважати на багатство людської особистості та мати на увазі різні аспекти в гармонії один з одним.

За матеріалами: Rome Reports / Радіо Ватикану

Сайт “CREDO”

Джерело: CREDO