Священики Івано-Франківської архиєпархії провели футбольний матч із священиками Стрийської єпархії.

IMG_20151015_161043_1

15 жовтня у с. Ямниця біля Івано-Франківська відбувся футбольний матч між священиками Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ і Стрийської єпархії УГКЦ.  Матч відбувся на сільському стадіоні ФК “Вихор”, незважаючи на дуже несприятливі погодні умови.

Футбольній зустрічі передувало кілька важливих подій в цей день. Священики Стрийської єпархії взяли участь в семінарі по енергозбереженню та енергоефективності, який організувало Бюро екології УГКЦ. З привітальним словом на початку до гостей звернувся професор Володимир Шеремета, Голова Бюро екології. О. диякон  Петро Лащевський, працівник екобюро в інтерактивний спосіб познайомив отців із сучасними способами підвищення енергоефективності помешкань і храмів і як допомогти заощадженню на енергоносіях. В ході лекції було представлено ековалізку. Священики мали нагоду задати питання і отримати відповіді на всі питання, що мають відношення до цієї проблематики. Кожен з присутніх отримав з рук п. Володимира Шеремети в подарунок церковний перекидний календар із уривками нової енцикліки папи Франциска і брошуру “Екологічний дороговказ”.

IMG_20151015_123710IMG_20151015_124652_1

Після спільної трапези священики помолилися Молебен до Бога Творця в семінарійній каплиці, який очолив о Олег Кобель, референт Бюро екології Стрийської єпархії і Голова відділу душпастирства спорту УГКЦ. Помолившись, команда священно-служителів вирушила на стадіон на заплановану футбольну зустріч.

12169472_644687269007290_1102001214_o

Матч традиційно розпочався молитвою. Суддівську бригаду очолив о. Олександр Левицький, ректор Івано-Франківського богословського університету Івана Золотоустого. Роботи у нього протягом матчу було чимало. Глядачі побачили 2 пенальті, жовту картку, чимало штрафних ударів і стандартів. Емоції на полі переповнювали всіх гравців. Але все завершилося нічийним рахунком 3:3.

Відділ душпастирства спорту УГКЦ висловлює щиру подяку Бюро екології, о. Михайлу Дзулю, що займався безпосередньою підготовкою до матчу, суддівській бригаді та дирекції стадіону.

Є надія на те, що найближчим часом відбудеться матч-відповідь на території Стрийської єпархії за участю тих самих команд.

о. Олег Кобель

Голова відділу душпастирства спорту УГКЦ