З нагоди Дня Бога Творця у Стрийській єпархії відбувся священичий футбольний турнір

Третій рік поспіль у Стрийській єпархії в особливий спосіб відзначили екологічне церковне свято День Бога Творця. Це свято відзначається у нашій Церкві 14 вересня. Саме з цієї нагоди священики цієї єпархії у вересні збираються разом для спільної молитви і заняття спорту.

29 вересня 2015 року в м. Ходорові священики з чотирьох районів Стрийської єпархії, а це Жидачівський, Стрийський, Городоцький і Перемишлянський, з’їхалися щоб вшанувати і популяризувати особливе екологічне свято завдяки найбільш популярній грі в світі, якою є футбол. У храмі св. Безсріб. Косми і Дам’яна з благословення о. декана Мар’яна Черепанича священики помолилися молебен, який очолив о. Олег Кобель, референт Бюро екології Стрийської єпархії УГКЦ. Після спільної молитви він звернувся до присутніх отців із інформацією про значення свята на честь Бога Творця і привітав священиків-футболістів.

Сам футбольний турнір проходив на полі із штучним покриттям на території стадіону “Будівельник” м. Ходорова. Всі необхідні умови для турніру було надано за сприяння Міського Голови п. Олега Коцовського.

Всі матчі турніру проходили по два тайми тривалістю 10 хвилин. Таким чином було зіграно 9 матчів. Після цікавих та напружених спарингів було виявлено переможця. Нею виявилася команда священиків Жидачівського району. Друге місце зайняла команда із Перемишлянського району. Третіми були отці із Стрийського району. Останнє, четверте місце дісталося представникам Городоцького району. Всі команди були нагороджені кубками, які вручив капітанам о. Олег Кобель. Нагорода кращого бомбардира дісталася о. Остапу Юріву. Кращим воротарем турніру став о. Віталій Гулич.

Після спільної фотографії команди відправилися на святковий обід, де провели багато часу за спілкуванням та діленням враженнями від футбольного свята.

Фото події тут